Sunday, September 16, 2012

Tangkap Muatla Tu

Assalamualaikum.

Nak jadi pengacara perlu ada asasnya. Tidak kira la d TV, radio, majlis- majlis dan sebagainya.

Bagi aku apa yang penting ialah banyakan membaca dan dan tengok pengacara professional yang biasa mengacara.

Daripada membaca (teori)barulah kita akan amalkan (praktikal) teori yg dh d baca. Barulah tak nampak sangat awak tu time jadi pengacara 'kurang cerdik'. Aku ni bercakap secara umum je la kan.

Walaupun aku bukan orang yang patut bercakap mengenai bidang ni. Tapi kalu 'kurang cerdik' tu jelas kelihatan. Orang mcm aku pun kena la bagi tahu. Nanti 'pa cheroh' syok sendiri.

Stesen yang nak ambik pengacara pun jangan la tengok muka je. Pengalaman dan basic tu penting jg. Nanti lama-lama orang pun muak dengan stesen tersebut. Sebab perkara remeh tapi tak patut d lakukan.

Orait. Selamat Hari Malaysia ke 49.

JOM UBAH.

1 comment:

pinki said...

Ni kesah ni berdasarkan tontonan tv channel mana ni bro? Hehe..macam dapat duga ajer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...