Saturday, December 11, 2010

P1 WiMax PENIPU

My Laptop @ TSMSS25
1653
5 Muharram 142 H / 11 Dec 2010



Assalamualaikum w.b.t



Hangat tak tajuk di atas sana. Tak? Tapi bagi aku sangat hangat.

Macam ni, alkisahnya bulan lepas, aku pergilah ke I.T Rock PC Fair di stadium melawati shah alam. Sengaja nk window shopping. Sebab memang xda barang pun nak beli. Just nak nengok gudget-gudget baharu ja.

Seorang kawan ni pun bagi tahu, PI ada buat promosi la ni. Sape yang pakai RM 49 per month boleh add on Broadband dengan harga RM 30 per month.

Alkisah, ada la P1 di tempat PC Fair tersebut. Maka bertanya lah aku mengenai promosi yang sahabat aku cakapkan. 

Pung pang pung pang bla bla bla...aku pun setuju nak ambil tapi pakai nama member aku sebab BB ni just boleh add on untuk mereka yang sedia ada. so dengan penuh yakin mereka pun cakap. "NO HIDDEN FEES. JUST RM 30 WILL ADD TO YOUR BILL FOR NEXT MONTH". 

Suka la aku. Sebab aku memang nak terminate BB celcom yang mecam beruk siput ni. Bermula eposid aku pakai P1. Lembab die sama juga macam celcom Berukband broadband. Tapi kadang-kadang ada la laju juga. Better la daripada yang celcom. 

Kelmarin, sebab dah aku pakai atas nama sahabat tersebut, dengan senang dan tenang hati, aku pun bertanya la RM berapa bill untuk last month. Susah hati dis cakap RM 160. WTF. OMG. Pelik. Cakapa just RM 30 will add to your bill. 

Aku pun call billing department P1 ni. Bla bla bla pung pang pung pang. Operator dengan senang hati berkata. "May be that promoter give you wrong info, based on P1 term & condition you need pay for registration and activation fees which is RM111 plus RM 49 for your previous subscription. So you need to pay RM 160".

Aku pun geram la. P1 yang salah bagi info pada promoter mereka. Aku pulak yang jadi mangsa. Tunggu masa. Aku nak pergi terminate kan aja P1 ni. Memang haram. P1 makan duit haram.

P1 PENIPU.

~KHAI. M~



3 comments:

Yopiscky said...

owh dem...bahaya gila pengguna internet skang..
*rasa bersalah sebab lambat potong berukband itu hari*
sori bro.*sobs*

khai. M said...

hu3...

xpa2..its ok...hu3..tapi sedoh gak sbb P1 penipu nih...

geram pn ade..time promo sume nk tipu...

zazeelle said...

nasib baik celcom bb aku ok dan laju macam yg sepatutnye huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...