Thursday, October 28, 2010

EMAS

20 ZulQaedah 1431 H/28 October 2010 0710 My Room @ TSM SS25
Assalamualaikum w.b.t Kepada kawan-kawan dan pembaca sekalian. Siapa-siapa yang berminat mahu membeli emas daripada public gold atau apa - apa jenis emas boleh lah emailkan kepada saya di krul.harun@gmail.com Banyak kelebihan kita menyimpan emas. Sekarang emas bukan hanya untuk perhiasan semata-semata. Tapi sebagai harta untuk masa depan dan ketika kesempitan wang. Jadi jangan lupa untuk emailkan kepada saya. Nak tanya apa-apa pasal emas pun boleh. Sangat dialu-alukan.
-khai. M-

Tinggal Kenangan

20 ZulQaedah 1431 H/28 October 2010 0621 My Room @ TSM SS25
Assalamualaikum w.b.t Ntah apa yang berlaku selasa baru-baru ini pun aku tidak tahu. Apakah sebenarnya hujung pangkal pun aku tidak tahu. Kenapa perkara tersebut berlaku pun aku tidak tahu. Yang pasti beliau sudah tidak ada lagi di MV. Meninggalkan rakan-rakan sepekerjaan tanpa rela hati. Apakah sebenarnya belaku. Wahai kawan-kawan opis ku. Cerita lah agar menjadi iktibar kepada semua. Bukan aku mahu mencari kesilapan orang itu dan ini. Cuma sekadar mahu berhati-hati dengan mereka semua. Tapi sayang, masing-msing menjaga periuk nasi sendiri. Tidak dapat untuk membantu. Termasuk aku kut. Tapi aku tak tahu apa-apa. Manakan aku boleh tolong. Kenapa? Kenapa? Kenapa? Terus menjadi persoalan dalam benak otak ku ini.
-khai. M-

Monday, October 25, 2010

Bala' ALLAH

20 ZulQaedah 1431 H/28 October 2010 0613 My Room @ TSM SS25 Assalamualaikum w.b.t
Negaraku terchinta sedang menunggu bala' ALLAH. Progran transformasi yang dilakukan oleh yang berkuasa sangat menakutkan. Apakah kita redha dengan penubuhan pelbagai tempat-tempat maksiat seperti yang di umumkan. Sama-sama kita beringat, jika ALLAH menurun bala' NYA, bukan orang yang melakukan perkara tersebut sahaja yang terkena bala', tapi seluruh alam ini akan terkena termasuk alim ulama'. Nauzubillah. Marilah kita bermunajat kepada ALLAH supaya tidak turunkan bala' dan buka kan hati yang berkuasa untuk menghantikan segala dosa. Jika tidak, KITA TUKAR. -khai. M-

Thursday, October 7, 2010

Engineering Department MV

28 Syawal 1431 H/07 October 2010 1048 My Room @ PASA Assalamualaikum w.b.t.
Aku nak sambung lagi bab makan-makan di Engineering Department MIR ni.. Entry sebelum ni ada aku cakap sedang tunggu nasi arab daripada boss. Alih-alih hari ni bos dah ajak semua kanak-kanak riang a.k.a warga engineering untuk makan bosar lagi. Hari ni makan nasi arab yang memang massssyukkk habis. Alhamdullilah. Kenyang benar. Terima kasih boss. Sempat la aku ambil sikit-sekit pic time makan hari ini. So aku uploadkan untuk korang semua.
Ni tangan orang yang paling lambat behenti makan. Meloya je lebih.
Bibit-bibit cinta, Dengan yang sebelah sini, bukan sebelah sana. Mat, Farah & Boss
Smile..Bro Azmi, Chuah, Zack, Apad, Bro Hasni, Pak Andi
Smile lagi..Muradi, Syamsul
Sambungan daripada yang atas.
EH!! Ingatkan pakistan mana yang terjojol depan camera ni..Bad rupanya. Ecah pun ada.
Ni time farah belanja.
Muradi, Ecah, Apad n Bro Azmi
Chuah ambil kesempatan seat sebelah boss.
Nasi beriyani. Sedap.
-khai. M-

Campur Aduk

28 Syawal 1431 H/07 October 2010 0733 My Room @ PASA Assalamualaikum w.b.t
Hidup aku: Semalam aku try update laman ni di office. Last-last bila publish, apa-apa je jadinya. Bukan aku nak curi tulang, sekadar mengisi masa yang terluang. Boss bercuti, kurang lah sikit kerja-kerja yang terbeban. Aku nak wish congratulation for all my junior yang akan bergraduasi pada sabtu ini. Sepatutnya aku bergraduasi tahun ini. Aku patutnya pun bergraduasi tahun ini. Tapi sebab aku lompat melompat (bukan macam katak la), aku dah bergraduasi tahun lepas. Semoga korang semua suksess dan berjaya dalam kerjaya di dunia dan kehidupan di akhirat nanti. InsyaALLAH. Kalau korang nak tahu, hari ini sudah 1 tahun 4 hari (satu tahun empat hari sahaja) aku bergraduasi daripada bumi UMP a.k.a KUKTEM yang mana selama 6 (enam) tahun aku menimba pelbagai ilmu akademik dan kepimpinan serta hiup susah dan senang. Memang sedig juga mahu meninggalkan kenangan bersama rakan dan taulan di sana, namun hidup mesti diteruskan. BTW, aku nak umumkan sekali lagi. Macam tahun-tahun sudah, aku menjual bungan kan. So tahun ini aku masih mejual bunga. Jadi datanglah beramai-ramai ke gerai no 29 dan 30 berhadapan library UMP untuk membeli bunga-bunga yang cantik dan menarik. Jangan lupa, dapatkan bunga segar terus daripada kedai aku. Politik: Semalam dah kecoh pasal satu lagi dakwaan liwat ke atas Anwar Ibrahim. Wow! hebat betul AI ni kan. Semua lelaki nak di sapunya. Agak-agak la berapa ramai lelaki yang pernah ditusuknya dengan 'senjata' beliau. Dah berumur pun masih bernafsu lagi ke? Tapi aku fikir ini semua macam motif polotik sahaja. Nak dekat pilihanraya, ada-ada sahaja benda-benda pelik yang keluar. Aku tak kata yang aku defense AI. Tapi bila fikir-fikir, macam mana nak tengok bontot kalau dah 3 tahun kena sodomy baru buat report. Tak kan 3 tahun tak basuh bontot macam kes sekarang. Penin kejap. Tak nak masuk campur. Makan: Macam biasa warga Engineering MV. Bab makan nombor wahid la. Isnin lepas Nang Farah a.k.a Design Engineer telah sponsor kami semua lunch dengan nasi Beriyani. Masyyyyyyyukkk habis. Sedap. Ops, sebelum terlupa, happy belated birthday Farah. Nanti belanja belanja lagi ya. Ada ambil picture time makan-makan tersebut, tapi belum sempat nak transfer dalam laptop lagi. Tunggu berkelapangan nanti la. Sekarang sedang tunggu nasi Arab daripada boss pulak. -khai-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...